Neem direct contact met ons op: 024 - 37 111 00

Verbeek Bedrijfsmakelaars nieuws
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

13 september 2016

Investeringsregeling voor panden binnenstad

Om panden in de binnenstad op te knappen is er vanaf 1 september een nieuwe investeringsregeling. Ondernemers en eigenaren van panden in een bepaald aantal straten kunnen tot 25.000 euro krijgen voor investeringen in gevels en de binnenkant van de winkel.

In totaal is voor deze regeling een subsidiebedrag van € 300.000 beschikbaar, van de gemeente en de provincie. Ondernemers en/of eigenaren investeren minimaal hetzelfde bedrag als waar ze subsidie voor aanvragen. Door de bedrijfspanden op te knappen krijgen ze een betere uitstraling en wordt  hun levensduur verlengd.

Met dit project stimuleert de gemeente het vestigings- en verblijfsklimaat in Nijmegen en wordt de binnenstad aantrekkelijker. We investeren in straten met een duidelijk toekomstperspectief op winkelgebied, maar waar tegelijkertijd leegstand om aandacht vraagt. Het gaat om de straten, die gelegen zijn buiten het A-1 winkelgebied, maar tegelijkertijd wel duidelijk onderdeel zijn van het compacte winkelgebied: Houtstraat, Stikke  Hezelstraat, Lange  Hezelstraat, Augustijnenstraat, St. Jorisstraat, Kelfkensbos, Hertogstraat,  Bloemerstraat, Smetiusstraat, In de Betouwstraat, Molenstraat, Van  Welderenstraat en Van  Broeckhuysenstraat. Vergoed wordt maximaal 50 procent van de verbouwings- en herinrichtingskosten (met een maximumbedrag van € 25.000 per aanvraag).

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

Bron: www.centrumnijmegen.nl

Ga terug naar nieuws